Boktips

I Inred med vintage berättar Elsa Billgren om hur du skapar ett personligare hem hjälp av med gamla ting.  Fördjupa dig i avsnitt om tidstypiska inredningsdetaljer och läs om hur du får till den rätta vintagekänslan med färger som antikvitt, kockumgult och petrolblått. Boken rymmer dessutom praktiska avsnitt om hur du planerar ditt hem och om hur du går till väga för att hitta fynden som ännu inte hamnat på topp-tio-listan över de trendigaste inredningsdetaljerna.

 

 

I Vackra vintagehem av Susanna Zacke och Sania Hedengren får vi besöka fem mycket personliga hus.  Alla är inredda med vintagemöbler och prylar fast ser helt olika ut och varje kapitel avslutas med hur du fixar stilen själv. Detta blandas upp med kreativa pyssel-, bygg- och inredningstips. Susanna och Sania visar hur man blandar charmiga loppisfynd med moderna möbler och att du kan inreda med deras signaturstil oavsett var och hur du bor. Det viktigaste är fantasi och att våga vara personlig!

 

 

cover.inddLoppisfynd av Karin Lindroos – Inred balkongen, bygg en bokhylla, skapa ett arbetsbord, duka för finmiddag, bädda din säng, klä dig för fest – allt med och av loppisfynd. Det här är en bok för dig som redan är en loppisfyndare av rang och inte kan få nog av fynd och idéer. Det är också en bok för dig som precis fått upp ögonen för loppisshopping, men behöver vägledning. För Karin Lindroos är det en självklarhet att alltid loppisfynda än att köpa nytt. Det är billigare, roligare, mer överraskande och därtill ekologiskt.

 

 

Ett hem består inte enbart av rummen och dess möbler utan också av en mängd större eller mindre detaljer. Annika Huett och Ulf Huett Nilsson har gett sig ut på upptäcktsfärd, från Gällivare i norr till Skanör i söder, och har mött ett inspirerande myller av alla de personliga detaljer som skapar ett hem.  Detta är den ultimata bilderboken för prylälskare!

 

 

Ingen har en gladare känsla av nyans och mönster än Jonathan Adler! I Happy Chic Colors  inspireras läsaren att vara orädd i sin utsmyckning. Adler guidar oss genom färgdränkta rum, från True Blue till Champagne sparkle. Varje kapitel ägnas åt hans tankar på ett speciellt färgschema, och han avslöjar sina favorittyger och sina personliga färgmusor, som t.ex. Diana Vreeland och Grace Jones.

 

 

1900-talets design av Judith Miller – I denna rikt illustrerade bok samlas föremål från en mängd områden keramik, armatur, möbler, affischer, textilier m.m. Som läsare får man en gedigen genomgång av olika föremål, men det som gör boken unik är att den även lyfter fram olika föremåls detaljer.  Boken är också intressant för samlare eftersom föremålen i boken är försedda med pris-intervall som fungerar som guide till olika föremåls ungefärliga värde. Boken spänner över tiden från modernismens födelse till idag och är en generös och gedigen kunskapskälla för alla designintresserade, såväl nyblivna som erfarna.